Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-05-07@17:55:51 GMT

اولین تفاوت بانک و ترکان

تاریخ انتشار: ۱۵ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۴۶۸۶۹۳

نمایندگان مجلس شورای اسلامی در تاریخ پنجم دی ماه سال ۱۳۹۵ با تصویب لایحه ۲۷ برنامه ششم توسعه، دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی را به وزارت امور اقتصادی و دارایی منتقل کردند. بر اساس تبصره این ماده، کلیه وظایف، اختیارات، ساختار و تشکیلات دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد با حفظ شرایط حقوقی مستقل و رعایت ضوابط و مقررات مربوط به وزارت امور اقتصادی و دارایی منتقل شده و وزیر مربوطه مسئول اجرای قانون مربوط در حوزه مناطق آزاد تجاری، صنعتی و ویژه اقتصادی خواهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

انتقاد صریح ترکان از تصمیم مجلس شورای اسلامی

 اکبر ترکان- دبیر وقت شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی- پس از این تصمیم با انتقاد از نمایندگان مجلس شورای اسلامی با طرح این پرسش که آیا وزارت اقتصاد می‌تواند بر فعالیت دستگاه‌هایی که در مناطق آزاد فعالیت می‌کنند، نظارت کنند؟ گفت: این وزارتخانه به سایر دستگاه‌ها مشرف نیست.

وی همچنین در مورد تغییر مناطق آزاد و مصوبه مجلس شورای اسلامی مبنی بر انتقال مناطق آزاد به عنوان زیرمجموعه وزارت امور اقتصادی و دارایی اظهار کرد که طبق قانون مدیرعامل منطقه آزاد وظایفی همچون استاندار را دارد و این بدان معناست که انتخاب وی توسط هیات وزیران و با حکم رئیس‌جمهوری انجام می‌شود و بر این اساس هر دستگاه اجرایی وظایف خود را در منطقه آزاد با نظارت مدیرعامل این منطقه که از رئیس‌جمهوری حکم دارد، انجام می‌دهد.

ترکان انتقادات خود را یک روز پس از مصوبه مجلس شورای اسلامی این گونه مطرح کرد که ضمن احترام به وزیر وقت اقتصادی و دارایی آیا از این به بعد وزارتخانه مربوطه می‌تواند بر کار سایر دستگاه‌هایی که در منطقه آزاد فعالیت می‌کنند و هم‌عرض همان وزارتخانه هستند، نظارت کند؟ وزارت امور اقتصادی و دارایی به سایر دستگاه‌ها مشرف نیست بلکه فردی که در یک رتبه بالاتر یعنی منصوب به رئیس جمهوری است می‌تواند بر کار سایرین مدیریت و نظارت داشته باشد.

دبیر وقت شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی با طرح مسئله دیگری در این خصوص که بهتر بود دبیرخانه شورای عالی این مناطق زیرمجموعه وزارت راه و شهرسازی قرار گیرد، بیان کرد که به دلیل سنخیت فعالیت‌های انجام شده در مناطق آزاد  و ویژه اقتصادی بهتر است که مجلس شورای اسلامی در تصمیم‌گیری خود تجدیدنظر کند و این مناطق به جای وزارت امور اقتصادی و دارایی به عنوان زیرمجموعه وزارت راه  و شهرسازی فعالیت خود را ادامه دهند.

حضور بانک و موافقت با مصوبه مجلس

مرتضی بانک - دبیر شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی - که در یازدهم شهریورماه سال جاری حکم خود را از مسعود کرباسیان - وزیر امور اقتصادی و دارایی- دریافت کرد، در خصوص تصمیم مجلس شورای اسلامی در دی ماه سال گذشته مبنی بر انتقال دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی به وزارت امور اقتصادی و دارایی با روی باز از این تصمیم استقبال و در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد که حتی می‌توان از ظرفیت‌های به وجود آمده به واسطه این انتقال و ادغام استفاده کرد.

وی با تاکید بر اینکه مناطق آزاد می‌توانند در این رابطه از پتانسیل و ظرفیت‌های امور اقتصادی و دارایی در جهت حل و فصل برخی از مسائل و مشکلات موجود با برخی دستگاه‌ها استفاده کنند، عنوان کرد که به طور حتم پس از این اتفاق می‌توان با سهولت بیشتری موارد پیش آمده را رفع و رجوع کرد.

دبیر شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی با اشاره به اینکه دبیرخانه این شورا بر اساس ساز و کارهایی که در شرایط فعلی برایش تعریف شده وظیفه هدایت و هماهنگی مناطق آزاد را عهده‌دار است، از این تصمیم مجلس شورای اسلامی مبنی بر انتقال دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی به وزارت امور اقتصادی و دارایی استقبال و اظهار کرد که دبیرخانه مربوطه به شکل جدید و تازه‌ای فعالیت‌های خود را دنبال می‌کند.

بانک همچنین با بیان اینکه مناطق آزاد براساس قانون تشکیل شده و براساس قانون نیز اداره می‌شوند، تاکید کرد که فعالیت این مناطق در قالب گذشته مدنظر قرار می‌گیرد و اصل کار که مربوط به فعالیت مناطق آزاد است با همان شیوه قبلی و براساس قوانین مناطق آزاد و ویژه اقتصادی خواهد بود تا براساس اختیارات، اهداف و برنامه‌های تنظیم شده عمل کند و مساله خاصی در این رابطه وجود نخواهد داشت؛ بنابراین مساله خاصی در رابطه با این اتفاق وجود ندارد و دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی نیز به عنوان یک ظرفیت جدید به ادغام و انتقال در وزارت امور اقتصاد و دارایی نگاه کرده تا از امکانات و پتانسیل‌های این وزارتخانه در جهت پیشبرد برنامه‌های خود استفاده کند.

انتهای پیام

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۴۶۸۶۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای شیوه‌نامه نظام استاد شاگردی در دانشگاه آزاد اسلامی

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از شورای عالی انقلاب فرهنگی، حجت‌الاسلام و المسلمین عبدالحسین خسروپناه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در جلسه هم اندیشی که با حضور نخبگان هنری کشور و مسئولین دانشگاه هنرهای اسلامی ایرانی استاد فرشچیان از جمله برپا شد، با ابراز قدردانی از تلاش‌های بی‌وقفه اساتید حاضر در جلسه در مسیر تعالی هنر ایرانی در جهان، به تبیین فعالیت‌ها و مأموریت‌های شورای عالی انقلاب فرهنگی طی ادوار مختلف و دوره جدید این شورا پرداخت.

استاد خسروپناه با تأکید بر اهتمام و آمادگی دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی نسبت به نهادینه کردن شیوه نامه نظام استاد شاگردی خاطر نشان کرد: طرح شیوه‌نامه نظام استاد شاگردی در دانشگاه آزاد اسلامی و به همت دانشگاه استاد فرشچیان انجام شد و در شورای عالی انقلاب فرهنگی مصوب و در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری اجرا شد. رفع مشکلات و دغدغه‌های نخبگان هنری کشور اولویت شورای عالی انقلاب فرهنگی است که بر این اساس در صدد هستیم تا با همت دانشگاه استاد فرشچیان، مرکز آفرینش هنرهای قرآنی و موزه رویداد هنری را عملیاتی کنیم.

وی خطاب به مطالبات و دغدغه‌های هنرمندان برجسته تصریح کرد: درخواست‌ها و پیشنهادهای خود در راستای اعتلای جایگاه هنر در کشور را از طریق دانشگاه استاد فرشچیان به دبیرخانه شورا انتقال دهید تا بررسی‌ها و پیگیری‌های لازم انجام شود.

دکتر یارزاده دانشگاه هنرهای اسلامی ایرانی استاد فرشچیان نیز در ادامه جلسه ضمن تقدیر از تلاش‌های شورای عالی انقلاب فرهنگی به‌ویژه حجت‌الاسلام و المسلمین خسروپناه در تصویب و استقرار شیوه نامه نظام استاد شاگردی در کشور خواستار حمایت بیشتر از شیوه‌نامه نظام استاد شاگردی و اجرایی شدن این مهم شد.

وی تصریح کرد: در شرایط کنونی، به‌کارگیری ظرفیت‌های هنر با مرکزیت دانشگاه هنرهای اسلامی – ایرانی استاد فرشچیان، گام مؤثری در جهت جهش تولید با مشارکت‌های مردمی است. همچنین؛ گسترش دانایی‌محور فضای آموزشی هنرهای اصیل با نگاه تقویت اقتصاد هنر، راهکار بسیار مهمی در جهت توسعه صادرات آثار هنری و هنرمندان، اشتغال‌زایی، کارآفرینی و تحقق سیاست‌های دانش‌بنیان کشور خواهد بود.

دکتر یارزاده گفت: براین اساس، نهادینه کردن شیوه‌نامه نظام استاد شاگردی و معرفی تخصصی سفیران هنری دانشگاه استاد فرشچیان به جهان، گام مهمی در تعالی هنر ایرانی و تحقق وظایف و سیاست‌های شورای عالی انقلاب فرهنگی در این حوزه است.

گفتنی است در این دیدار استاد دکتر صفر سامی برترین خاتم کار جهان، استاد دکتر سید محمد هادی ابوالقاسمی نگارگر برجسته بین‌المللی، دکتر ابوالفضل زابح استاد کتابت، نسخه‌شناسی هنرهای ایرانی، دکتر محمد سجاد یارزاده رئیس دانشگاه استاد فرشچیان، دکتر مهدی خانکه پژوهشگر حکمت هنرهای اسلامی و مجید طلیمی کارشناس عالی روابط عمومی و رسانه حضور داشتند.

کد خبر 6097900

دیگر خبرها

  • مخبردزفولی نماینده شورای عالی انقلاب فرهنگی در دانشگاه آزاد شد
  • مصوبه تعیین نماینده ویژه رئیس‌جمهوری در مناطق آزاد اصلاح شد
  • نمایندگان شورا در وزارتین علوم، بهداشت و دانشگاه آزاد تعیین شدند
  • اجرای شیوه‌نامه نظام استاد شاگردی در دانشگاه آزاد اسلامی
  • اولین واکنش رسمی به خرید پرسپولیس توسط بانک شهر
  • حق مسکن افزایش پیدا کرد؟ | توضیحات مهم مدیرکل روابط کار وزارت تعاون
  • رئیس جمهور ۳ مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی را ابلاغ کرد
  • رئیسی ۳ مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی را ابلاغ کرد
  • آیا قانون افزایش ظرفیت پزشکی متوقف می‌شود؟
  • مصوبه شورای عالی انرژی درباره ممنوعیت تبلیغ کولرهای پرمصرف