Web Analytics Made Easy - Statcounter

با وجود آنکه بیش از 100 روز از الزام ثبت سفارش در مناطق آزاد می‌گذرد اما مرتضی بانک به تازگی اعلام کرده که از هفته آینده نظام ثبت سفارش بر اساس مقتضیات مناطق آزاد ایجاد می‌شود؛ بدون توجه به این نکته که بدون استقرار گمرک، ثبت سفارش معنایی ندارد.

به گزارش بازار نیوز به نقل از خبرنگار اقتصادی باشگاه توانا خبرگزاری فارس:

22 فروردین‌ماه امسال بود که دولت برای کنترل بازار ارز، اقدام به اجرای سیاست جدید ارزی کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این سیاست برای اولین بار و پس از 25سال بود که معافیت ثبت سفارش برای مناطق آزاد برداشته شد و در نامه‌ هیأت وزیران به صراحت آمد که «واردات کلیه کالاها به صورت تجاری به کشور اعم از مناطق آزاد تجاری-صنعتی و ویژه اقتصادی و سایر مبادی ورودی بدون ثبت سفارش ممنوع است».

حالا که بیش از 100روز از آن ماجرا می‌گذرد،مرتضی بانک، دبیر شورایعالی مناطق آزاد اعلام کرده که «از هفته آینده نظام ثبت سفارش بر اساس مقتضیات مناطق آزاد ایجاد می‌شود تا کمترین مشکلات برای فعالین اقتصادی ایجاد شود». این گفته‌های آقای بانک نه تنها بسیار دیرهنگام بود بلکه رنگ واقعیت به خود نخواهد گرفت چراکه تا کنون گمرکی در مبادی ورودی مناطق آزاد مستقر نشده و وقتی گمرک در آنها مستقر نیست یعنی آن منطقه همچنان از ثبت سفارش کالا معاف است.

*چه کسانی عدم استقرار گمرک در مناطق آزاد را تایید می‌کنند؟

در خصوص عدم استقرار گمرک در مناطق آزاد علاوه بر بازدید میدانی خبرنگار ما، حتی خود مرتضی بانک هم در اردیبهشت‌ماه امسال گفته بود: «تا پایان سال جاری، گمرکات اجرایی در مناطق آزاد 7گانه کشور به طور کامل مستقر خواهند شد» و این یعنی هنوز گمرکات در مناطق آزاد مستقر نشده و طبق گفته‌های بانک 8ماه تا استقرار کامل آنها زمان باقی مانده است.

علاوه بر این، سعید جلالی قدیری، دبیر اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاک هم عنوان کرده که «گمرکات تنها در چند منطقه آزاد به صورت پایلوت مستقر شدند که همچنان به دلیل وجود مشکلات فنی قابل بهره‌برداری نیستند».

*چرا برای ثبت سفارش گمرک باید مستقر باشد؟

بر اساس این گزارش، بازرگان برای انجام ثبت سفارش، به سامانه جامع تجارت مراجعه کرده و اطلاعات کالا را در آنجا ثبت می‌کند تا در مراحل بعدی به آن ارز تخصیص داده شود. حال برای آنکه کالا به کشور وارد شود، گمرک باید این ثبت سفارش را مطابقت دهد یا به عبارت دیگر صحت‌سنجی این ثبت سفارش را انجام داده تا کالایی خلاف اظهار بازرگان، چه از نظر ارزشی و چه از نظر نوع کالا به کشور وارد نشود. بنابراین این رویه گمرک که با اصطلاح «گمرک باید اطلاعات ثبت سفارش را چک و تیک کند» مرسوم است، موجب خواهد شد تا اظهار خلاف واقع صورت نگیرد.

*علت حذف «معافیت ثبت سفارش» در مناطق آزاد

به گزارش فارس، ثبت سفارش، اولین گام برای انجام واردات کالا به کشور است تا وزارت صنعت، معدن و تجارت به عنوان متولی تجارت کشور بر اساس نیازهای داخلی ثبت سفارش را بررسی کرده و بر این اساس به این واردات ارز تخصیص می‌دهد. مشخصات ثبت سفارش کالا شامل نام فروشنده، کشور تولیدکننده، نام و مشخصات کالا، شماره تعرفه، ارزش کالا، شماره پروفرما، تاریخ پروفرما، نوع معامله، نوع ثبت سفارش، نوع قرارداد و غیره است.

برای تسهیل تجارت در مناطق آزاد، ثبت سفارش برای مناطق آزاد حذف شد اما با توجه به التهابات اخیر بازار ارز، تحریم‌ها، تردید برای ماندن آمریکا در برجام و نیز کمبود منابع ارزی تصمیم بر آن شد تا معافیت ثبت سفارش برای این مناطق حذف شود چراکه بر اساس آمار موجود، 6 تا 10درصد واردات کل کشور از 7 منطقه آزاد صورت می‌گیرد که عدد قابل توجهی است. با حذف این معافیت، وزارت صمت قادر خواهد بود تا میزان واردات و نیز میزان ارز تخصیصی به واردات هر بازرگان را شفاف کند.

خبرگزاری فارس پیش از این دو گزارش با عنوان‌های «ابهام در سیاست تجاری جدید دولت/ رانت وارداتی در مناطق آزاد شکل می‌گیرد؟» و «رانت مناطق آزاد برای واردات کالاهای ممنوعه/ خبری از استقرار گمرک نیست» را منتشر کرد تا دغدغه خود را نسبت به سیاست‌های جدید ارزی و کمبود منابع ارزی دولت به اشتراک بگذارد که در آنها نسبت به عدم ذکر نام مناطق آزاد در لیست ابلاغیه جدید سیاست تجاری و نیز عدم استقرار گمرک در 7منطقه آزاد کشور هشدار داده شده است.

برچسب ها: مناطق آزاد ، وزیر ، اقتصاد

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: مناطق آزاد وزیر اقتصاد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۱۴۲۲۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حوزه و دانشگاه دو نهاد فاخر علمی و فرهنگی در عرصه بین‌الملل

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، حجت‌الاسلام سیدمفید حسینی کوهساری مسئول مرکز ارتباطات و بین‌الملل حوزه‌های علمیه کشور و مدیرعامل خبرگزاری حوزه در مراسم تکریم و معارفه رئیس دبیرخانه همکاری‌های مشترک حوزه و دانشگاه آزاد اسلامی گفت: حوزه علمیه و دانشگاه آزاد اسلامی دو نهاد فاخر علمی و فرهنگی در نظام جمهوری اسلامی و عرصه بین‌الملل هستند.

وی با بیان اینکه زیرساخت‌های خوبی در تفاهم‌نامه فاخر حوزه و دانشگاه آزاد دیده شده است، افزود: دبیرخانه همکاری‌های مشترک حوزه و دانشگاه به منظور عملیاتی کردن مفاد تفاهم نامه ایجاد شده است؛ بنابراین معتقدیم فضای گفتمانی بسیار ارزشمندی در حوزه و دانشگاه آزاد مهیا شده است.

مسئول مرکز ارتباطات و بین‌الملل حوزه‌های علمیه کشور با بیان اینکه حضور دکتر طهرانچی به‌عنوان رئیس دانشگاه آزاد اسلامی را می‌توان نقطه عطف همکاری‌های حوزه و دانشگاه آزاد برشمرد، افزود: ظرفیت‌های مشترک بسیار خوبی در حوزه‌های علمیه و دانشگاه آزاد اسلامی وجود دارد که با یک طرح کلان و آمایش ملی می‌توان فعالیت‌های عملیاتی ارزشمندی انجام داد.

کوهساری با بیان اینکه دانشگاه آزاد اسلامی را ظرفیت نظام جمهوری اسلامی می‌دانیم از فعالیت ۴۰ هزار مبلّغ دینی در سطح حوزه‌های علمیه کشور خبر داد.

به گزارش آنا؛ در این مراسم در حکمی از سوی آیت‌الله علیرضا اعرافی مدیر حوزه‌های علمیه و دکتر محمد مهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی، حجت‌الاسلام حسن خیری رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد قم با حفظ سمت به‌عنوان رئیس دبیرخانه همکاری‌های مشترک حوزه علمیه و دانشگاه آزاد اسلامی معرفی و از تلاش‌های حجت‌الاسلام احمد مرادخانی با اهدای لوح سپاس تقدیر شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • حوزه و دانشگاه دو نهاد فاخر علمی و فرهنگی در عرصه بین‌الملل
  • رشد ۵۹ درصدی تجارت خارجی استان سمنان
  • لزوم پایش سلامت و کیفیت روغن خوراکی از مبدأ ورودی روغن خام
  • پایش کیفیت روغن خوراکی از مزرعه تا سفره
  • مخبردزفولی نماینده شورای عالی انقلاب فرهنگی در دانشگاه آزاد شد
  • مصوبه تعیین نماینده ویژه رئیس‌جمهوری در مناطق آزاد اصلاح شد
  • نمایندگان شورا در وزارتین علوم، بهداشت و دانشگاه آزاد تعیین شدند
  • اجرای شیوه‌نامه نظام استاد شاگردی در دانشگاه آزاد اسلامی
  • رئیس جمهور ۳ مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی را ابلاغ کرد
  • رئیسی ۳ مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی را ابلاغ کرد