Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، مسئولان مناطق آزاد و تجاری اصرار دارند که از شمول ثبت سفارش کالا برای ورود به این مناطق مستثنی شوند و در این راستا حمیدرضا مومنی دبیرشورای عالی مناطق آزاد به رئیس جمهور نامه نوشت.

پس از شروع مشکلات ارزی کشور در سال 97 تمام مبادی ورودی کشور به ویژه مناطق آزاد نیز با مصوبه دولت مشمول اخذ ثبت سفارش برای واردات کالا شدند اما با رای دیوان عدالت اداری این مصوبه شکسته شد که این حکم با واکنش و هشدار شدید رئیس کل بانک مرکزی روبرو شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اکبر کمیجانی تیرماه امسال در نامه‌ای به رئیس جمهور بر لزوم کنترل و مدیریت منابع و مصارف ارزی کشور و تسری رویه ثبت سفارش واردات کالا به کشور در مناطق آزاد تجاری و صنعتی و ویژه اقتصادی تاکید کرد.

پس آن حمیدرضا مومنی دبیرشورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی این مسئله را بر نتافت و برای مقابله با نامه هشدارگونه رئیس کل بانک مرکزی ضمن رد ادعاهای مطرح شده به دفاع از این مناطق پرداخت و معتقد است نظر بانک مرکزی فاقد وجاهت قانونی قلمداد می‌شود.

وی تاکید کرده علاوه بر اینکه روش اجرایی و فرآیند ثبت آماری با اعمال حساسیت ها و دغدغه های مورد توجه در سامانه ثبت سفارش صورت می پذیرد. کلیه اطلاعات مربوطه نیز به صورت برخط برای وزارت صمت و گمرک ج.ا. ایران نیز ارسال می گردد. 

به گزارش فارس، معلوم نیست منظور از ثبت آماری چیست اما اگر همان معنای ثبت سفارش کالا مختص در مناطق ازاد باشد قاعدتا نباید در این زمینه موازی کاری وجود داشته باشد اکنون این رویداد در وزارت صمت و به صورت متمرکز انجام می‌شود.

قرائن نشان می‌دهد زیرساختی برای ثبت آماری وجود ندارد که آماری از سوی دبیرخانه آنهم به صورت برخط به گمرک و وزارت صمت برود. چندین مورد مشاهده شده که دبیرخانه مناطق در نامه به گمرک خواستار ادامه مسیر کالا شده‌اند.

نکته دیگر تفویض اختیار این مسئله است که از سوی دبیرخانه به خود مناطق واگذار شده و احتمالا اطلاعات این ثبت آماری به صورت محلی در سامانه و حداکثر در دبیرخانه تبادل می شود و به سیستم یکپارچه سامانه جامع متصل نیست. مثلا اگر کالایی در گمرک بازرگان باشد نامه می‌زند که این کالا به مقصد منطقه ازاد ارس برود. آیا این مسئله تالی فاسد ندارد؟

مسئله بعدی ادغام و رفع موازی کاری سامانه‌های دستگاه های دولتی و اجرایی است. چگونه می‌شود که مناطق آزاد با استفاده از کلمات برای حیطه کاری خود سامانه ثبت سفارش ایجاد کند؟ صلاحیت ثبت سفارش با وزارت صمت است چگونه می‌تواند این مسئله را تفسیر کرد؟ مسئولان نظارتی و دبیرخانه پاسخ دهند؟ 

مسئولان دبیرخانه مناطق آزاد مدعی هستند که عمده کالاهای وارداتی به منطقه را ماشین آلات و قطعات خط تولید، مواد اولیه و قطعات منفصله و واسطه‌ای که به ترتیب سهم 35 درصدی و 50 درصدی و مابقی را نیز کالاهای مصرفی مجاورین و منطقه و مسافران تشکیل می‌دهد.

بنابراین نباید دبیرخانه مناطق آزاد از اجرای مصوبه دولت مبنی بر ثبت سفارش کالا بر آشفته‌ شوند. بهتر نیست واردات به کشور آنهم در شرایط کنونی که از ناحیه ارز آسیب‌های زیادی متوجه اقتصاد و مردم شده و می‌شود به صورت متمرکز و از طریق مراجع قانونی ثبت سفارش واردات کالا صورت بپذیرد؟

 بر اساس آمار ارائه شده توسط دبیرخانه مناطق آزاد در سال ۱۳۹۶ در مقابل واردات حدود ۲ میلیارد دلاری صرفا ۴۸۰ میلیون دلار صادرات حاصل از تولید کالا در مناطق به خارج از کشور انجام شده است؛ این موضوع نشان میدهد مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور که با هدف افزایش تولید و توسعه صادرات غیر نفتی ایجاد شده اند، با دور شدن از اهداف اولیه، بر خلاف سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی و همچنین تاکیدات مکرر مقام معظم رهبری، به محلی برای واردات بی ضابطه کالاهای مصرفی به کشور تبدیل شده اند.

به گزارش فارس، کمتر از یک ماه پیش اکبر کمیجانی رئیس کل بانک مرکزی در نامه‌ای به رئیس جمهور نسبت به لزوم کنترل و مدیریت منابع و مصارف ارزی و تسری ثبت سفارش کالا به مناطق ازاد و ویژه اقتصادی تاکید کرده و خواستار ممنوعیت واردات کالا از این مناطق بدون ثبت سفارش شد.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: مناطق آزاد ثبت سفارش رئیس کل بانک مرکزی لغو ثبت سفارش کالا از مناطق ازاد گمرک دبیرخانه مناطق ثبت سفارش کالا ویژه اقتصادی رئیس جمهور واردات کالا بانک مرکزی مناطق آزاد وزارت صمت ثبت آماری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۹۸۷۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مصوبه شورای عالی انرژی درباره ممنوعیت تبلیغ کولرهای پرمصرف

مدیرعامل شرکت تولید، انتقال و توزیع نیروی برق ایران (توانیر) از مصوبه شورای عالی انرژی برای ممنوعیت تبلیغ کولرهای پرمصرف خبر داد.

به گزارش مشرق، مصطفی رجبی مشهدی مدیرعامل شرکت تولید، انتقال و توزیع نیروی برق ایران با اشاره به مصوبه شورای عالی انرژی افزود: این مصوبه وظیفه ممنوع کردن تبلیغ کالاهای با مصرف انرژی بالا و فاقد سازگاری لازم با اقلیم‌های مختلف کشور را برعهده وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گذاشته تا این وزارتخانه با همکاری دستگاههای ذیربط به ویژه سازمان صداوسیما اقدام های لازم را برای ممنوعیت تبلیغ این گونه کالاها براساس پیشنهاد وزارتخانه‌های نفت و نیرو و هماهنگی وزارت صنعت، معدن و تجارت به عمل آورد.

وی با اشاره به ممنوعیت تبلیغ این نوع کولرها در مناطق عادی و معتدل که بر اساس مصوبه شورای عالی انرژی و در مذاکره با صداوسیما حاصل شده و ٨٠ درصد مناطق کشور را شامل می‌شود، گفت: استفاده از کولرهای گازی در مناطق معتدل کشور منجر به افزایش مصرف برق بیش از الگوی مناطق عادی و صدور قبض برق سنگین خواهد شد.

مجموعه وزارت نیرو و صنعت برق باهدف مدیریت بهتر مصرف برق در کشور، مناطق مختلفی برای مصرف تعریف کرده‌اند که براساس آن مناطق با هوای معتدل‌تر مثل تهران در ردیف مناطق عادی و سایر مناطق شامل گرمسیری یک و گرمسیری با شدت بیشتر تقسیم شده‌اند.

بر این اساس استفاده از کولرگازی برای مناطق عادی مناسب ارزیابی نمی‌شود و صنعت برق به مردم ساکن در این مناطق توصیه کرده از کولر آبی در فصل گرم استفاده کنند تا مشمول هزینه‌های بالاتر نشوند.

منبع: ایرنا

دیگر خبرها

  • دیدار رئیس اقلیم کردستان با دبیر شورای عالی امنیت ملی
  • پایش کیفیت روغن خوراکی از مزرعه تا سفره
  • اجرای شیوه‌نامه نظام استاد شاگردی در دانشگاه آزاد اسلامی
  • دبیر جدید اتحادیه تولید و صادرات: مرکز «پوشاک استوک» منطقه شدیم
  • نخستین محموله خودروهای هیبریدی وارد کشور شد
  • نخستین محموله خودروهای هیبریدی واردات قطعی به قشم رسید
  • عاطفه خادمی دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور شد
  • رئیس جمهور ۳ مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی را ابلاغ کرد
  • رئیس جمهور ماده واحده شورای عالی انقلاب فرهنگی را برای اجرا ابلاغ کرد
  • مصوبه شورای عالی انرژی درباره ممنوعیت تبلیغ کولرهای پرمصرف